Taze Atölye

Atölye - Ekşi Mayalı Ekmek Atölyesi ve Ekmeğin Tarihçesi

Stok Kodu : 4451
200,00 TL
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Yorumlar (0)
  • Tavsiye Et
  • Resimler
  • Atölye - Ekşi Mayalı Ekmek Atölyesi ve Ekmeğin Tarihçesi

    Murat Omur & Nazlı Pişkin

    Atölyenin uygulama kısmında Murat Omur ile atalık buğdaylar ile
    *Ekşi maya yapmanın tekniğini
    *Bakliyatların da ekşi mayasının yapilabileceğini
    *Ekmek mayalama ve yoğurma tekniklerini
    *Ekşi mayalı ekmek yapımını öğreneceğiz.

    Ekmeğin tarihinde
    Yemek tarihçisi Nazlı Pişkin ile yaşadığımız topraklarda binlerce yıldır kutsallık atfedilen ekmeğin peşine düşünüyoruz. O eşsiz
    seyahatnamesinde Osmanlı coğrafyasında yapılan türlü türlü ekmeği sayan Evliyâ Çelebi’nin ifadesiyle
    can parçası olan ekmeğin, kültür tarihindeki izini süreceğiz. Ekmek yapılan tahıl ve
    bakliyat türlerinin, antikçağdan günümüze Akdeniz’deki farklı uygarlıkların ekmek çeşitlerinin, farklı
    pişirme tekniklerinin, ekmeğe dair inanışların ve ekmeğe dair daha pekçok konunun ele alınacağı bir
    anlatım olacak bu.

    Atölye sırasında aynı zamanda Nazlı Pişkin’in tarihsel kaynaklardan bulup çıkardığı antikçağ, ortaçağ ve yeniçağ olmak üzere üç farklı
    döneme ait üç ekmek çeşidini Taze Mutfak'ın hamurkarı Murat Omur’un elinden tadacağız.


    Murat Omur Kimdir?
    2011 yılından bu yana ekşi mayalı ekmek yapan Murat Omur, Taze Mutfak markasının kurucusu ve kurulduğu günden bu yana ekşi mayalı ekmeklerinin ustası, hamurkarıdır. Mesleğini atalık unlarla, katkısız, geleneksel ekmek ve farklı ekşi maya çeşitleri yapmaya adamıştır.

    Nazlı Pişkin Kimdir?
    Büyük Akdeniz havzasının geleneksel yeme-içme kültüründe süreklilik ve değişimler bağlamında çeşitli dergilerde (Sofra, Metro Gastro, Yemek ve Kültür, vb.) yazıları ve çevirileri 2000 yılından beri yayınlanmaktadır.
    Akdenizli bir ailenin çocuğu olup Ege’de doğan Nazlı Pişkin, yiyeceklerin hikâyelerinin anlatıldığı, emeğin daima taktir edildiği sofra başı sohbetlerinin yapıldığı bir ortamda büyüdü. Üç kuşaktır şekercilikle uğraşan dedesinin lokum kazanları kaynayan, ceviz ezmesi yapılan dükkânında ve üzüm bağlarında, anason ve haşhaş tarlalarında geçirdiği zamanlar lezzet hafızanında ayrı bir yer etmiştir. Dillere ve yazmaya olan ilgisi, onu Boğaziçi Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü’nden mezun olmaya kadar götürdü (1994). Çevirmenlik hayatında özellikle yiyeceklerin tarih içindeki yolculuklarına odaklandıktan sonra tarih aşkıyla İstanbul Üniversitesi Akdeniz Dünyası Araştırmaları Bilim Dalı’nda “İngiliz Seyyahlara Göre 17. Yüzyılda Akdeniz ve Akdeniz Limanları” adlı teziyle yüksek lisans derecesi aldı (2011).
    Büyük Akdeniz havzasının geleneksel yeme-içme kültüründe süreklilik ve değişimler bağlamında çeşitli dergilerde (Sofra, Metro Gastro, Yemek ve Kültür, vb.) yazıları ve çevirileri 2000 yılından beri yayınlanmaktadır. Kitap çalışmaları arasında kitap çevirileri (Andrew Dalby, Tehlikeli Tatlar; Muhammed Bağdadî, Kitâbü’t Tabîh; Palmira Brummet, Osmanlı Deniz Gücü, vb.), çeviri kitap editörlükleri (Andrew Dalby, Bizans’ın Damak Tadı; Phyllis Pay Bober, Sanat, Kültür ve Mutfak, vb.) ve telif kitap editörlükleri sayılabilir. Editörlerinden olduğu çok yazarlı Rakı Ansiklopedisi (2010) ve editörü olduğu Tan Morgül’ün Rakı And Fish (2014) yeme-içme kültürü alanında uluslararası, saygın kitap ödülü olan Gourmand ödüllü eserlerdir.
    Nazlı Pişkin, yemek tarihi konulu yemekli sohbetler düzenlemekte ve çeşitli sektörlerden şirketler için yemek kültürü konulu konuşmalar yapmaktadır.
    Sosyal medyada, İnce Kiler adlı yemek kültürü sayfasının https://www.facebook.com/incekiler ve Instagram’da https://www.instagram.com/nazlipiskin hesabının sahibi ve yöneticisidir.
    Kaynak:Neolokal.com


T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.